• Den pro školu

        • 20. 5. 2024
        • Ve čtvrtek 16. 5. a v pátek 17. 5. proběhla v 8. ročnících akce Den pro školu (akce pod záštitou České spořitelny, kdy školy mají možnost oslovit odborníky z různých zaměstnání a pozic a pozvat je na přednášku). Oslovili jsme pana Martina Brože (managing director), který během jedné vyučovací hodiny seznámil žáky s "budoucím životem"..., podle čeho si vybírat střední školu, jak se připravit a jak se chovat při pohovoru do zaměstnání, jak si dobře vybrat práci, kde získat  informace o zaměstnavateli, jaké schopnosti a dovednosti vyžaduje zaměstnavatel, proč je důležité umět jazyky...

          Hodina utekla velmi rychle, žáci si na konec připravili dotazy, které jim lektor zodpověděl. Doufáme, že si žáci odnesou z této akce co nejvíce informací. Podle zpětné vazby byli studenti spokojeni, budeme tedy pokračovat i příští rok. Máme v plánu oslovit i další odborníky.

          Děkujeme Martinu Brožovi za odvedenou práci.

        • o Pohár primátorky Českých Budějovic - fotbal

        • 15. 5. 2024
        • V úterý 15. května proběhlo v areálu SCM Složiště další soutěžní kolo dlouhodobé sportovní soutěže o Pohár primátorky Českých Budějovic, tentokrát ve fotbalu. Utkání se odehrála za krásného slunečného a větrného počasí a naši sportovci obsadili konečné 3. místo. Hrálo se 2 x 12 minut, začaly dívky, dohrávali chlapci.

           

          základní skupina

          Pohůrecká - Matice školské 1:1 (1:0, 0:1)

          Pohůrecká - Kubatova 2:0 (2:0, 0:0)

           

          skupina o 1.-3.místo

          Pohůrecká - Máj I 1:4 (1:0, 0:4)

          Pohůrecká - Grünwaldova 0:2 (0:1, 0:1)

           

          fotbalistky

          Štěpáníková Lucie, Nevoralová Sára, Masopustová Natálie, Vondrášková Veronika, Tesařová Isabelle, Zimmelová Tereza, Khorolets Mariia, Sedlická Klaudie

           

          fotbalisté

          Doseděl Jan, Kohout Lukáš, Dvořák Hynek, Liebl Martin, Odradovec Adam, Kocmich Tomáš, Bystřický Matyáš

           

          Děkujeme za vzornou reprezentaci školy, obzvlášť bych ale vyzdvihl výkon Klaudie Sedlické, která vstřelila všechny naše branky a výkon chlapců, kteří odehráli turnaj bez střídání.

        • okresní kolo v dopravní soutěži

        • 13. 5. 2024
        • Ve čtvrtek 9. května se jako každý rok uskutečnila v areálu BESIPu Dopravní soutěž mladých cyklistů. Ze školního kola do oblastního se nominovaly dva týmy, aby se utkaly ve znalosti z pravidel silničního provozu, první pomoci, v jízdě zručnosti i jízdě po dopravním hřišti.

          Proto se během dubna pravidelně scházely a připravovaly pod vedením paní učitelky Heleny Pilbauerové.

          Mladšímu týmu složenému z Nely Rulíkové, Nikoly Sodomkové, Hynka Říhy a Jiřího Vacaty se podařilo ve velké konkurenci 16 družstev umístit na 2. místě. Ve starší kategorii soutěžili Tereza Kvěchová, Alexandr Filip, Maxim Císler a Valerie Vávrovská, ti dosáhli na 3. místo.

          Navíc Tereza Kvěchová získala cenu nejlepšího cyklisty ve starší kategorii.

           

          Děkujeme za krásnou reprezentaci školy.